DRACHTEN – Op vrijdagochtend 29 januari vond de feestelijke opening plaats van het Ambulance Educatie Centrum (AEC) op het Verkeerseducatie Centrum in Drachten.

Onderdeel van het programma was ook de onthulling van de eerste Nederlandse ambulance op groengas door gedeputeerde P. Adema van de provincie Fryslân. Voorafgaand aan deze vrolijke onthulling met groengas ballonnen konden de bezoekers een rijtest doen met deze en de andere ambulances op het circuit, zoals een duurzame rapid responder (Toyota Prius).

Kijlstra biedt AEC diverse opleidingen en cursussen aan voor eigen personeel, maar ook voor medewerkers van andere hulpdiensten. Het gaat bv. om trainingen in reanimatietechnieken en rijvaardigheidstrainingen. De gekwalificeerde trainers zijn allen in dienst bij Kijlstra en hebben ruime ervaring in de praktijk. De faciliteiten van het VEC zijn uitermate geschikt voor de trainingen omdat de locatie beschikt over een eigen geasfalteerd circuit. Daarnaast is er voldoende ruimte voor theoretische instructie.

Op het VEC zijn tevens het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Fryslân en Veilig Verkeer Nederland gehuisvest, waardoor het aspect verkeersveiligheid goed belicht kan worden in de opleidingen. Het Ambulance Educatie Centrum bevindt zich ook op korte afstand van de nieuw te realiseren meldkamer van de hulpverleningsdiensten in Noord Nederland.

Directeur Sietze Kijlstra: “De patiënt is gebaat bij hulpverlening door in de praktijk geschoolde hulpverleners, die op de hoogte zijn van de nieuwste technieken en deze ook kunnen toepassen. Daarom is dit educatiecentrum erg belangrijk. Voor ons als Friese ambulancezorgverlener is het daarnaast bijzonder efficiënt om het opleidingscentrum dichtbij huis, in Drachten, te hebben.”

BRON : kijlstra.nl

112Fryslan