LEEUWARDEN – Woensdag aan het begin van de middag viel een graafmachine van een dieplader af in de bocht van de Aldlansdyk naar de Anne Vondelingweg.

Door onbekende oorzaak schoof de graafmachine van de dieplader af toen de vrachtwagencombinatie de bocht nam. De politie kwam ter plaatse omdat de kruising grotendeels geblokkeerd was.

Het heeft enkele uren gekost om de graafmachine en dieplader van de kruising af te krijgen. De graafmachine moest namelijk eerst gerepareerd worden, vervolgens kon deze op eigen kracht met beide rupsbanden op de grond komen.

De afslag naar de Anne Vondelingweg werd door de politie afgesloten, evenals de Planetenlaan richting Aldlansdyk/Anne Vondelingweg. Al het verkeer moest daarom hun weg vinden via industrieterrein De Hemrik.
Nadat de graafmachine en dieplader van de weg waren gereden kon de weg nog niet volledig open. Verkeer vanaf het industrieterrein werd weer vrijgegeven. Omdat de weg gereinigd moest worden bleef de kruising nog enige tijd deels afgesloten. Het verkeer ondervond dan ook een groot deel van de middag flinke overlast van het ongeval.