DE FALOM / TERWISPEL – In de nacht van dinsdag op woensdag vonden er diverse glijpartijen plaats door winterse buien, in ieder geval drie auto’s kwamen in een sloot terecht.

Rond vier uur ging het op meerdere plekken mis, op De Haak N31 bij Leeuwarden belandde een auto in de greppel en op de A7 bij Terwispel  kwam een auto deels in het water terecht. De auto op de A7 is door een berger uit het water getrokken, waarna de bestuurder zijn weg kon vervolgen.

Voor de Sintrale As bij De Falom werden de hulpdiensten om tien voor vijf gealarmeerd voor een voertuig te water. Een auto was hier in de sloot terecht gekomen. Bij aankomst van de hulpdiensten waaronder de brandweer was de bestuurder al uit het voertuig. Een paar honderd meter eerder was ook een glijpartij gebeurd een berger heeft beide auto’s op de Sintrale As geborgen.

Rond vijf uur ging het opnieuw mis op de A7 bij Terwispel. Hulpdiensten, waaronder brandweer en ambulance, werden gealarmeerd. Bij aankomst bleek de bestuurder al uit de auto te zijn, hij stond met een nat pak aan de andere kant van de sloot meld Waldnet. Hij is niet gewond geraakt. Of er bij de andere ongevallen ook mensen gewond zijn geraakt, is bij ons niet bekend.

Code geel
Het KNMI heeft code geel afgegeven voor gladheid. Het kan het plaatselijk glad zijn door winterse buien met hagel en (natte) sneeuw. Daarnaast kan het ook glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten. Het verkeer kan hiervan hinder ondervinden.

In de loop van de ochtend zou de gladheid op de meeste plaatsen verdwenen moeten zijn.

Hendrik Dijkstra