LEEUWARDEN – Bij een kop staart aanrijding op de Aldlansdyk zijn zaterdagmiddag rond vijf uur drie personen gewond geraakt.

Een auto die met pech langs de kant van de weg stond, werd van achteren aangereden door een auto. Door de klap werd de auto enkele meters weggeduwd en kwam tegen een boompje tot stilstand. Voor de hulpverlening werden brandweer, ambulance en politie ingezet.

De brandweer was zeer snel ter plaatse. Om het ongeval te kunnen bereiken moest men vanaf de kazerne een stukje over het fietspad rijden. In de stilstaande auto zaten vijf personen, waaronder twee kinderen. De kinderen en een vrouw zijn in de tankautospuit opgevangen. Zij raakten niet gewond.

Twee inzittenden van de voorste auto zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de achterste auto is door brandweer en ambulancepersoneel uit de auto gehaald. Hiervoor werd de Aldlansdyk tussen politiebureau en brandweerkazerne korte tijd afgesloten. De man is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Een berger heeft beide zwaar beschadigde auto’s geborgen. Tijdens de berging werd het verkeer een aantal keren voor korte tijd stilgezet.