TERSCHELLING – Vrijdagochtend heeft er een aanvaring plaatsgevonden tussen de snelboot Tiger en waddentaxi de Stormloper. Meerdere mensen zijn daarbij gewond geraakt en twee mensen raakten vermist. Reddingswerkers van de KNRM hebben diverse mensen uit het water kunnen redden.

Het incident vond tussen zeven uur en half acht plaats. In het Schuitengat op de Waddenzee kwamen de snelboot Tiger en de waddentaxi met elkaar in botsing, diverse mensen op de Waddentaxi raakten daarbij te water. Op de boot zouden zich zeven mensen hebben bevonden, waarvan twee personen vermist raakten. Een van de personen is inmiddels gevonden en wordt overgedragen aan ambulancepersoneel.

De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP-3 vanwege de impact en nazorg van het incident. De gewonden zijn per boot naar de haven van Terschelling vervoerd en worden daar opgevangen door ambulancepersoneel en brandweer. De gewonden worden zowel per helikopter, als boot naar Harlingen vervoerd. Ook de ambulancehelikopter is geland in de haven. Er wordt op dit moment nog druk gezocht naar een vermist persoon.

De veerboot Tiger raakte flink beschadigd, maar kon op eigen kracht doorvaren naar Harlingen, waar hulpdiensten de boot stonden op te wachten. Op de Tiger waren 21 personen aan boord, waarvan 6 mensen bemanning. De Stormloper raakte zo zwaar beschadigd, dat het schip deels meteen zonk. Het wrak is door reddingswerkers op een zandbank gesleept.

Update 12:00
Twee van de slachtoffers zijn overleden. De watertaxi Stormloper had acht opvarenden, die zouden allemaal te water zijn geraakt. Vanuit Harlingen zijn drie ambulance met spoed naar het ziekenhuis gegaan. Op dit moment worden nog twee personen vermist, de zoekactie naar deze personen is inmiddels gestaakt.

Laura Conijn