LEEUWARDEN – Een melding van een schietincident zaterdagavond bleek te gaan om een conflict tussen meerdere personen waarbij mogelijk een vuurwapen was gezien.

De politie ging rond kwart voor elf met circa twaalf auto’s met spoed naar De Hooidollen. Bij een conflict tussen meerdere personen ontstond een vechtpartij waarbij mogelijk gedreigd is met een vuurwapen. Er is bij de vechtpartij niet geschoten meldt de politie.

Agenten in kogelwerende vesten gingen met wapens in de hand achter een verdachte aan. Twee personen zijn aangehouden en afgevoerd naar het politiebureau voor verhoor. Meerdere personen liepen lichte verwondingen op en zijn ter plaatse door agenten behandeld.

De politie doet ter plaatse onderzoek en hoort getuigen om duidelijk te krijgen wat er precies gebeurd is op de Hooidollen.

Getuigenoproep
Heeft u het incident zien gebeuren of weet u meer? Of heeft u misschien camerabeelden waar een verdachte situatie op is te zien? Neem dan contact op met de politie door te bellen met 0900-8844. Anoniem uw informatie delen kan door te bellen met 0800-7000.