Voorpagina > Gewonden bij frontale aanrijding
2. Regio Zuid-West

Gewonden bij frontale aanrijding

Gewonden bij frontale aanrijding

RAERD – Vrijdagochtend heeft er omstreeks zeven uur op de Snitserdyk een ernstig ongeval plaats gevonden tussen twee voertuigen.

Op de N354 ter hoogte van Raerd waren een Volkswagen Bora en een Volkswagen Golf Plus door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing gekomen. Door de enorme klap verloor de Bora zijn motorblok. Deze kwam terecht in een weiland. De Golf belandde in de berm. De bestuurder van deze auto raakte bekneld.

De brandweer heeft een stijl van de auto weg geknipt zodat het slachtoffer uit de auto kon worden gehaald. Door het ambulancepersoneel is het slachtoffer behandeld en met spoed overgebracht naar het Medisch Centrum Leeuwarden. Ook de bestuurder(ster) van de Bora werd naar het ziekenhuis overgebracht.

De schade aan de betrokken voertuigen was groot. Uit een van de auto’s lekte een grote hoeveelheid olie op de weg. Dit moest nog opgeruimd worden en hierdoor heeft de afsluiting langer geduurd. Het verkeer werd door de politie en medewerkers van Provincie Fryslân via de ventweg om het ongeval geleid. Bergingsbedrijf Sypersma heeft de voertuigen afgesleept.

Over de fotograaf

112Fryslan