STEGGERDA – Een automobilist is vrijdagavond omstreeks half elf gewond geraakt na een eenzijdig ongeval waarbij hij met zijn auto werd gelanceerd via een vluchtheuvel.

De bestuurder reed in een Renault Mégane Scénic het dorp binnen maar kwam met een te hoge snelheid over een vluchtheuvel gereden. Hierbij verloor de bestuurder de macht over het stuur, reed een dwangpijl uit de grond, reed via de stoep tussen een heg en een andere auto door en kwam met een hoge snelheid tot stilstand tegen een stenen muurtje.

In eerste instantie leek de bestuurder lichtgewond te zijn en kon zelfstandig de auto verlaten. In de ambulance hebben de ambulancebroeders het slachtoffer gecontroleerd en vervolgens met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De brandweer van Noordwolde kwam ter plaatse en bluste het rokende motorblok van de auto af.

Bij het afslepen van de auto werd enige assisentie verleend door een buurtbewoner met een kraan. De auto stond op een wat ongelukkige manier om hem op de autoambulance te krijgen. Met wat sleep en trek werd werd de auto alsnog vervoerd door berger Leerntveld.

Later op de avond is de gewonde bestuurder vanwege de ernst van zijn letsel vervoerd naar het UMCG in Groningen.

112Fryslan