LEEUWARDEN – Het slachtoffer van een steekincident werd zaterdagavond rond kwart over acht aangetroffen op het Sixmaplein.

Politie en ambulance werden rond kwart over acht gebeld, nadat aan de achterkant van de Albert Heijn Schrans een gewond persoon werd aangetroffen. De politie kon uiteindelijk mededelen dat er sprake was van een steekincident wat plaatsgevonden had op het terrein van de Leeuwarder Courant. Op een stukje grasveld aan het water van de Potmarge werden meerdere personen aangetroffen, zij zijn allen gefouilleerd door agenten opzoek naar wapens. Twee personen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het steekincident.

Het slachtoffer werd nabij de Sixmabrug gestoken en is vervolgens naar het Sixmaplein gelopen waar hij bij de Albert Heijn werd aangetroffen. Het slachtoffer is per ambulance naar het MCL gebracht, over de ernst van de verwondingen is bij ons niets bekend. De politie heeft bij de Albert Heijn aan het Sixmaplein onderzoek gedaan. Het stukje gras bij de Leeuwarder Courant werd met lint afgezet voor onderzoek. In het riet werd een mes aangetroffen, dit is door een medewerker van de Forensische Opsporing vastgelegd op beeld en vervolgens veiliggesteld.