SURHUISTERVEEN – In de nacht van vrijdag op zaterdag is een meisje(16) gewond geraakt toen de auto waar zij inzat tegen een boom botste op de Vierhuisterweg.

Het 16 jarige meisje zat als passagiere in de auto die door onbekende oorzaak tegen een boom botstte. De bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt, botste tegen een boom en kwam net voor een sloot op het fietspad tot stilstand. Brandweer, ambulance en politie kwamen met spoed ter plaatse op de plek van het ongeval.

De passagiere is door ambulancepersoneel behandeld en voor verder behandeling per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De 22-jarige bestuurder bleek alcohol te hebben gedronken en werd aangehouden. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding, maar kon onder controle worden gebracht. Tijdens de aanhouding en de rit naar het cellencomplex uitte de man nog diverse beledigingen richting de politie. Aan het politiebureau blies de man 585 ug/l, waarna zijn rijbewijs is ingevorderd.

De verkeersongevallenanalyse heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval en onderzocht ook of er nog andere voertuigen betrokken waren bij het ongeval

Foto’s Geurt. P. Maassen van den Brink

Redactie