DAMWÂLD – Op de Haadwei op de fietsovergang net voor het dorp heeft dinsdag aan het eind van de middag een ongeval plaatsgevonden waarbij een fietser gewond is geraakt..

Het ongeval gebeurde rond vier uur nadat een bestuurder met zijn auto over de Haadwei in de richting van Damwâld reed. Ter hoogte van de fietsoversteekplaats ging het mis en kwam de auto in botsing met een fietser. Door de klap kwam de fietser ten val en raakte gewond. De auto kwam na een uitwijkmanoeuvre tegen een bord tot stilstand en liep daardoor schade op.

De politie en een ambulance werden naar de opgegeven locatie gestuurd en hebben hulp verleend aan de slachtoffers. Het ambulancepersoneel heeft de fietser ter plekke behandeld en vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht. De politie heeft ter plekke bij de bestuurder een alcohol/drugstest afgenomen en op basis van de uitslag de bestuurder meegenomen naar het politiebureau.

De weg was ten tijde van het ongeval voor de helft afgesloten en het verkeer werd door de politie in goede banen geleid.

Ate Atema

})