LEEUWARDEN – Zondagavond kwamen twee scooters met elkaar in botsing op de Tesselschadestraat. Het ongeval gebeurde rond tien uur.

Politie, marechaussee en ambulance kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Een persoon is door ambulancepersoneel behandeld en vervolgens naar het MCL gebracht. De bestuurder van een snorscooter werd na een blaastest aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.

Bij aankomst van de hulpdiensten was er slechts één snorscooter die op de rijbaan stond. De politie had echter aanwijzingen dat er nog een tweede scooter bij betrokken was. Na wat zoekwerk vond de marechaussee niet ver van het ongeval een zwaar beschadigde snorscooter. In de berm naast de andere snorscooter werden een gele bromfiets kentekenplaat en een kniptang aangetroffen.

De forensische opsporing verkeer werd ingeschakeld omdat het voor de politie niet geheel duidelijk was, wat er precies gebeurd is. Op de rijbaan waren de twee snorscooters door onbekende oorzaak met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval is door de rechercheur onderzocht en in beeld gebracht.