LEEUWARDEN – Zaterdagmiddag rond 12:30 werden ambulance en politie naar de Adonisweg gestuurd voor een schietpartij.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Bij de doe het zelf garage is iemand mogelijk neergeschoten, volgens getuigen waren er 2 knallen te horen. Hierop kwamen 3 politie auto’s en een motoragent ter plaatse.

De persoon is met onbekende verwondingen naar het MCL gebracht. De Technische Recherche heeft een onderzoek ingesteld.

Politiebericht:

De politie heeft zaterdagmiddag in een woning in de wijk Heechterp een 42-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Eerder die dag was er in een garagebedrijf aan de Adonisweg een aantal keren geschoten met een vuurwapen. Hierbij raakte een 42-jarige inwoner van Leeuwarden gewond. Hij werd met letsel aan zijn voet per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad.

Na het schietincident werd direct begonnen met onderzoek. Zo werd er sporenonderzoek verricht door de technische recherche. Ook werden er door rechercheurs diverse betrokkenen gehoord.

Diezelfde middag kon al de 42-jarige verdachte door Arrestatieteam worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Tijdens de doorzoeking van de woning van de verdachte werd een vuurwapen aangetroffen. De aanleiding van het schietincident is nog onbekend en wordt nader onderzocht.

112Fryslan