HEERENVEEN – De politie kreeg zaterdagavond een melding dat er een man met een vuurwapen zou rondlopen op het parkeerterrein bij ijsstadion Thialf.

De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse. Enerzijds om de omgeving uit te kammen, anderzijds om onderzoek te doen naar het mogelijke schietincident. Bij Thialf werd in ieder geval een man aangetroffen die gewond was geraakt aan zijn arm. Of het gaat om een schotwond en of er daadwerkelijk een man met vuurwapen was, is nog niet bekend. Ook stond er op het parkeerterrein een auto met gesneuvelde ramen De politie is nog bezig met onderzoek ter plaatse.

20:20 uur De politie meldt dat getuigen melden dat er daadwerkelijk geschoten is. De politie heeft een groot deel van het parkeerterrein afgezet en is druk met de zoektocht naar de dader. Het slachtoffer is niet ernstig gewond, hij is aanspreekbaar en inmiddels in het ziekenhuis.

De politie meldt dat ze onderzoek doen naar een conflict als motief voor het schietincident.

20:30 uur De politie heeft informatie over de mogelijke identiteit van de verdachte

20:50 uur De politie gaat uit van een zakelijk conflict. Zoals het nu lijkt, is er geen relatie met het schaatsevenement

21:15 uur Het slachtoffer zou mogelijk hebben geprobeerd weg te rijden. Ook zijn er geschrokken omstanders geweest die hebben geprobeerd weg te komen. Mogelijk zijn daarbij andere voertuigen geraakt.

22:30 uur Uit onderzoek blijkt dat er is geschoten op de plaats van het incident. Het slachtoffer is gewond geraakt aan zijn hand.

De identiteit van de verdachte is bekend. De politie doet een beroep op de dader om zich te melden

Pronews