LEEUWARDEN – Op de kruising van de Schrans met het Zuiderplein zijn dinsdagavond twee auto’s frontaal met elkaar in botsing gekomen.

Rond kwart over acht kwamen meerdere politie-eenheden en een ambulance met spoed ter plaatse om hulp te verlenen aan de betrokkenen. Later kwam nog een tweede ambulance zonder spoed ter plaatse voor een tweede persoon die mogelijk letsel had. Eén persoon is per ambulance naar het MCL gebracht, een tweede persoon kon na behandeling door het ambulancepersoneel huiswaarts.

Eén van de auto’s kwam vanaf de Schrans en kwam frontaal in botsing met een auto die vermoedelijk vanaf de overkant kwam. Door het ongeval en de hulpverlening was de Oostergoweg vanaf het Zuiderplein enige tijd afgesloten. Ook verkeer wat vanaf de Schrans het Zuiderplein op wilde, moest korte tijd omrijden. Beide auto’s raakten zodanig beschadigd dat ze zijn afgevoerd door een berger.

Een aanrijdingsselecteur van de politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeval. Een persoon is door de politie meegenomen, het is bij ons niet bekend of en waarom deze persoon is aangehouden.