NIJEGA – Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Waldwei – N31 is woensdagmiddag een automobilist(e) gewond geraakt. De automobilist(e) raakte omstreeks kwart over vier gewond op de afrit richting de Centrale As – N356.

Het ongeval ontstond toen de automobilist(e) op de N31 met de auto in de richting van Leeuwarden reed. Ter hoogte van de afrit bij Nijega ging het mis, toen de auto door nog onbekende oorzaak van de weg raakte. De auto kwam in de berm terecht en reed via de afrit tegen een bewegwijzeringsbord en een hectometerpaaltje aan. Via enkele verkeersborden vloog de auto over de sloot en kwam uiteindelijk in een weiland tot stilstand.

De hulpdiensten werden direct opgeroepen voor de melding van een ‘voertuig te water’. De hulpdiensten waren snel op de locatie ter plaatse en zagen dat de auto niet in de sloot, maar in het weiland stond. Het slachtoffer werd uit het voertuig gehaald en vervolgens door ambulancepersoneel behandeld. Nadat het slachtoffer was behandeld, werd deze per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Omdat de hulpdiensten in eerste instantie werden opgeroepen voor de melding ‘voertuig te water’, werden naast de politie en ambulance, ook de duikers en oppervlakte redders van de brandweer gealarmeerd. Omdat al gauw duidelijk was dat de auto niet in het water lag, was de hulp van de brandweer niet meer nodig. De auto werd door een berger geborgen.

Hendrik Dijkstra