LEEUWARDEN – Op zaterdag 13 augustus vond er rond half vier in de ochtend een gewelddadige diefstal in Leeuwarden plaats.

Het slachtoffer, een 23-jarige inwoner van Leeuwarden, fietste op de Harlingersingel in de richting van het Europaplein, waar de aangever op de rotonde een onbekende man tegenkwam. De getroffene reageerde niet op het geschreeuw van de man en fietste de Harlingerstraatweg op.

De dader reed de aangever voorbij en gooide zijn fiets onverwachts op de grond, waardoor het slachtoffer moest stoppen. Het slachtoffer hoorde de man nogmaals tegen hem schreeuwen. De man begon de aangever te duwen, waardoor de getroffene tegen de struiken van een tuin terechtkwam en niet meer weg kon komen. Hierbij viel de fiets van de aangever op de grond. Het slachtoffer kreeg vervolgens een aantal vuistslagen in zijn gezicht. Eenmaal op de grond, werd hij ook meerdere keren geschopt.

De gedupeerde kon wegkomen door de Westerparkstraat in te rennen. De verdachte kwam achter hem aan. Weer op de Harlingerstraatweg bleek zowel de dader als de fiets van het slachtoffer verdwenen te zijn. Het gaat hierbij om een donkerblauwe Batavus met een rek aan het stuur waar je je armen op kunt leggen. Op de bagagedrager zit een touw vastgeknoopt.

De politie is op zoek naar een man met een stevige bouw, blanke huidskleur en tussen de 1.90 en 1.95 meter lang. Hij heeft gemillimeterd lichtkleurig haar. De verdachte droeg een oranje trainingsjasje en een lichtblauwe broek, geen spijkerbroek. Een opvallend kenmerk is de zegelring aan zijn rechterhand en een klein model damesfiets waarop hij zich voortbewoog.

Heeft u de mishandeling gezien, of weet u wie er met het signalement overheen komt, neemt u dan contact op met de politie. Dit kan onder telefoonnummer 0900-8844. Vermeld hierbij zaaknummer 2016231706.

Redactie