SNEEK – De politie stelt een onderzoek in naar een gewapende overval op een bedrijf, gevestigd aan de Hendrik Bulthuisweg. Rond 20.15 uur drongen twee gemaskerde mannen het bedrijf binnen.

Zij bedreigden een 40- en een 36-jarige inwoner van Sneek met wapens en eisten geld. Vervolgens werd de 40-jarige man mishandeld. Beide mannen werden vastgebonden waarna de overvallers het bedrijf doorzochten. Na hun daad vertrokken de mannen en zijn in een (lichtgekleurde) bestelbus in onbekende richting weggereden en lieten de slachtoffers ontredderd achter.

Een van de slachtoffers wist zich te bevrijden en belde via 1-1-2 de politie. De politie heeft nog in wijde omtrek naar de daders gezocht maar helaas leverde dit niet het gewenste resultaat op. Forensisch en tactische rechercheurs hebben de plaats en de omgeving van het misdrijf afgezet en stellen een onderzoek in. Beide slachtoffers zijn voor controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn doen aangifte.

Getuigenoproep
De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie over dit misdrijf hebben, zoals bijvoorbeeld camerabeelden. Mogelijk zijn er mensen geweest die net voor het misdrijf de twee mannen in de omgeving hebben gezien. U kunt de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

[i]Bron: Politie Noord-Nederland[/b].

112Fryslan