WOLVEGA – Daders van een gewapende overval zijn zaterdagavond in een auto gevlucht met geld en verdovende middelen als buit. Klanten van de coffeeshop raakten licht gewond.

De overval vond rond 23:00 uur plaats in een coffeeshop aan de Heerenveenseweg in Wolvega. Drie of vier donkergekleurde mannen met donkere kleding kwamen de coffeeshop binnen. Zij bedreigden het personeel en klanten in de coffeeshop met een vuurwapen. Een personeelslid werd hierbij geslagen door één van de mannen. De overvallers gingen er met zowel geld als verdovende middelen vandoor. De daders reden met de buit in een grijze auto weg.

Meerdere aanwezige mensen zetten het bij het zien van de overvallers op een rennen. Een man en een vrouw raakten tijdens het vluchten licht gewond toen zij over een hek wilden klimmen. Beiden zijn door ambulancepersoneel behandeld aan hun letsel.

Zoektocht
De politie heeft een uitgebreide zoektocht gehouden naar de gevluchte overvallers. Deze zoektocht bleef zonder resultaat. De forensische opsporing heeft een sporenonderzoek in de coffeeshop verricht.

Getuigenoproep
De politie zoekt getuigen van de overval. Mensen die meer informatie over de overval, de daders en de gebruikte vluchtauto kunnen geven, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

Hoge prioriteit
Gewapende overvallen krijgen vanwege de hoge impact op slachtoffers hoge prioriteit van de politie. De politie zet alles op alles om de daders van de gewapende overval op te kunnen sporen.

Foto’s met dank aan 112Wolvega e.o

112Fryslan