LEEUWARDEN – Zaterdagavond vroeg de meldkamer u via Burgernet en Twitter om uit te kijken naar de dader van een overval bij een videotheek in de Esdoornstraat.

Rond 21:00 uur werd videotheek Scooby Doo overvallen, onder bedreiging van een mes. De meldkamer Noord Nederland vroeg via Twitter en Burgernet uit te kijken naar een Noord-Afrikaanse man van rond de 25 jaar met blauwe spijkerbroek, witte schoenen, zwarte jas met een muts en sjaal. De man is met een rode C1000 plastic tas en een mes weggelopen richting de Schieringerweg. De dader heeft ook de kassalade meegenomen, deze is mogelijk ergens gedumpt.

De politie ging met meerdere voertuigen, waaronder de ME, ter plaatse. In de wijk en directe omgeving werd gezocht naar de dader. Rondom de videotheek werd door meerdere agenten op straat, in bosjes en onder auto’s gezocht naar bewijsmateriaal.

Getuigenoproep
Was u getuige van de overval of heeft u meer informatie? Dan komt de politie graag in contact met u via 0900-8844 of via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

112Fryslan