LEEUWARDEN – Op donderdag 13 oktober tussen half vijf in de namiddag en half negen ‘s avonds werd er ingebroken in een woning aan de Pieter Langendijkstraat te Leeuwarden.

De bewoner kwam rond de klok van half negen thuis waarbij hij een rode scooter met bestuurder in de straat zag staan. De bewoner liep vervolgens nietsvermoedend naar de woning.

De bestuurder van de scooter volgt hem hierbij op de voet, waarna de verdachte bestuurder iets in de richting van het huis roept. Op hetzelfde moment ziet de bewoner een tweede persoon uit de woning komen en achterop de scooter springen. Het tweetal rijdt weg. De gedupeerde trof een gebroken raam aan de achterzijde van zijn woning aan.

De verdachten maakten gebruik van een rode scooter zonder windscherm. De scooter heeft een blauwe kentekenplaat.

De medeplichtige op de scooter was een man met getinte huidskleur in de leeftijd 25-30 jaar. Hij had een breed postuur met een lengte van ongeveer 1.75-1.80 meter en droeg een trainingspak.
De verdachte die uit de woning kwam, was een blanke man in de leeftijd van 25 jaar en had een lengte van rond de 1.70 meter. De man droeg een zwarte pet, zwarte bodywarmer met daaronder een blauwe spijkerbroek.

Bent u getuige geweest van deze inbraak of heeft u de bestuurder van de scooter goed in zich kunnen opnemen? Dan verzoekt de politie u vriendelijk contact op te nemen met 0900-8844. Vermeld hierbij zaaknummer 2016293541.

Redactie