LEKKUM – Op donderdag 5 oktober rond twintig over negen in de avond werd een bewoner van de Buorren in Lekkum gealarmeerd door lawaai vanuit zijn achtertuin. Bij het kijken naar wat er zo laat nog aan de hand was, werd duidelijk dat er twee personen bij de buren in de tuin stonden. De bewoner sprak een van de personen aan op wat hij in de tuin deed.

De bewoner vertrouwde het zaakje niet en belde het alarmnummer. De jongen waarmee hij had gesproken ging er meteen vandoor. Een andere man kwam hierop uit de tuin lopen en deze sloeg ook direct op de vlucht. Het is bekend dat ze in de richting van Leeuwarden zijn verdwenen.

De jongens zijn ongeveer 1.70-1.75 lang, hebben zwart krullend haar en waren donker gekleed. Ze droegen blauwe hoesjes om de schoenen, hoesjes die je om de schoenen van badmeesters in het zwembad ziet. De tweede verdachte had een gezet postuur en droeg donkere kleding met een witte streep. De getuige gaf aan dat de twee vermoedelijk zijn gevlucht met een zwarte VW Golf, welke klaar stond. De auto stond vlakbij de betreffende woning met een draaiende motor.

Ondanks de uitgegeven Burgernetmelding zijn de verdachten niet aangetroffen. Kent u een van de twee jongemannen, of heeft u informatie die tot een aanhouding leidt, dan verzoekt de politie u vriendelijk contact op te nemen met 0900-8844. U kunt ook een anonieme tip doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, nummer 0800-7000. Het gaat hierbij om zaaknummer 2016286877.

Redactie