LEEUWARDEN – Op vrijdagavond 15 juli 2016 omstreeks half negen werd een wandeling van een gezin op de Speelmanstraat bruut verstoord door een goudkleurige Volvo Station. Het gezin liep in de richting van het kruispunt waar de straten Bij De Put, Breedstraat en de Sacramentstraat samenkomen.

De Volvo sloeg plotseling af naar de plek van waar het gezin zich op dat moment bevond en kwam op hen afgereden.  Op ongeveer een meter afstand van het gezin stopte de auto abrupt. Op deze onverwachte wending reageert een van de gezinsleden door zijn kinderen aan de kant te trekken, waarop de bestuurder van de auto plotseling een dot gas geeft en over de voeten van de aangever rijdt. Het slachtoffer, een 35-jarige man, reageert daar weer op door tegen de achterbumper van de wagen aan te schoppen.

De bestuurder, een 46-jarige inwoner stapt uit om vervolgens de aangever een stevige vuistslag in zijn gezicht te verkopen, wat in een vechtpartij tussen de verdachte en het slachtoffer uitmondt. De bestuurder is uiteindelijk weggereden en kort na het incident aangehouden. Verdachte heeft aangegeven kort na de gebeurtenis contact te hebben gehad met twee mannen. Mogelijk hebben zij belangrijke informatie.

De politie is tevens op zoek naar meer getuigen omtrent deze zinloze mishandeling. Heeft u het voorval gezien, dan wordt u verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie, nummer 0900-8855. Het nummer van deze zaak is 2016203901.

Redactie