LEEUWARDEN – De politie heeft in het onderzoek naar de geweldsdelicten bij club Q zaterdag 8 mei via het internet en YouTube een oproep gedaan om in contact komen met twee mannen in een Opel Astra.

Deze personen zouden mogelijke belangrijke getuigen kunnen zijn van de ruzie waarbij Gerard Dijkstra betrokken was en zwaar gewond is geraakt. Naar aanleiding van deze publicaties hebben 29-jarige en een 37-jarige man, beiden inwoners van Leeuwarden, zich bij de politie gemeld.

Het gaat om twee fotografen van deze website, die naar aanleiding van een ambulancemelding die nacht naar Noordbergum waren gereden. Volgens de politie berichten zou het gaan om een blauwe Opel, echter de Opel van de fotograaf is rood van kleur.

Signalementen verdachten:

Op zondag 9 mei is een 18- jongen uit Damwoude en op dinsdag 11 mei is een 17-jarige jongen uit Veenwouden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze geweldsincidenten. Hun signalementen komen overeen met de signalementen die door de politie bekend zijn gemaakt. Naar de identiteit van de jongen met het volgende signalement:
-blanke jongen
-lengte 1.75 – 1.80 m
-blond ‘ongekamd’ haar
-normaal postuur
wordt nog onderzoek gedaan.

112Fryslan

})