LEEUWARDEN – Dinsdag middag rond 13:20 werden ambulance en politie gealarmeerd voor een aanrijding op de Pilotenespel.

Een inwoner van Jelsum reed in zijn VW bestelbus op de Pilotenespel toen een 21-jarige Leeuwarder op een scooter met hoge snelheid door de bocht reed. Toen hij de macht over het stuur verloor, botste hij met de scooter frontaal tegen de VW bus van de Jelsumer aan en kwam ten val. Daarbij raakte de bestuurder van de scooter aan zijn hoofd gewond. Toen de automobilist hem aansprak en hem vertelde dat hij de politie had gebeld, ging de man er met de scooter vandoor. Toen herkende de Jelsumer de scooter die bij de aanrijding betrokken was. Dit bleek zijn eigen scooter te zijn die met nog andere goederen de afgelopen nacht uit zijn woning waren gestolen. Hij had daarvan aangifte bij de politie gedaan.

Vervolgens werden 200 deelnemers van Burgernet opgeroepen om mee uit te kijken naar de verdachte. Een onderzoek in de omgeving leverde in eerste instantie niets op.

Via getuigen kwamen de agenten de verdachte op het spoor. In een woning aan Achter de Hoven kon de verdachte worden aangehouden. Omdat hij gewond was aan zijn hoofd, werd de verdachte voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na medisch onderzoek werd de verdachte voor verhoor in het politiebureau ingesloten.

De bestuurder van het busje heeft de onderdelen van de scooter die verspreid lagen over de weg meegenomen.

112Fryslan