DRACHTEN – Zaterdag ochtend van 10:00 tot 13:00 uur werd er een open ochtend gehouden op de oude slipbaan. De oude slipbaan is sinds kort overgenomen door het bedrijf Kijlstra Ambulancegroep.

Er was van alles te bezichtigen en te doen, zo konden mensen mee rijden met de nieuwste wagen van Kijlstra, de solo ambulance ( rapid responder ) en mee een rondje over de slipbaan, en als laatste mee achter op de ambulance motor.In samenwerking met het Verkeers Educatie Centrum (VEC) in Drachten is Kijlstra Ambulancegroep Fryslân begin dit jaar van start gegaan met het Ambulance Educatie Centrum (AEC). Dit is een uniek eigen opleidingscentrum in Fryslân waar ambulancemedewerkers en andere hulpverleners opgeleid en bijgeschoold kunnen worden op het gebied van (acute) zorg en rijvaardigheid.

Voor de medewerkers, partners en kinderen, is op zaterdag 13 maart 2010 een open ochtend van 10 tot 13 uur. Naast de mogelijkheid tot de bezichtiging van de nieuwe opleidingslocatie en de nodige mobiliteitsactiviteiten is er veel te doen voor de kinderen, zij mogen o.a. hun knuffeldier meenemen want deze wordt ter plaatse onderzocht. Zo kan men bijvoorbeeld ook onder deskundige begeleiding een rijtest doen met de opleidingsambulance (bezit rijbewijs is een vereiste) op het circuit, het quadcircuit verkennen met een quad (de vereisten zijn dat men minimaal 16 jaar is, minimaal 1.60 meter lang en het dragen van een helm is verplicht ) en andere ambulancevoertuigen op het circuit van het AEC bekijken en ervaren. Voor de jongere kinderen is er onder anderen een draaimolen, een luchtkussen en een poffertjeskraam.

Bron: Kijlstra Ambulancegroep

112Fryslan