OLDEBERKOOP – Ondanks een aantal regenbuien die over trokken weerhield dat de belangstelling voor de open dag van de brandweer niet.


Omdat de brandweer van Oldeberkoop een nieuwe kazerne heeft gekregen, zou afgelopen donderdagavond de officiele opening plaats vinden. Dit ging niet door wegens de omstandigheden in Makkinga de dag ervoor. De open dag van de brandweer ging wel door welke plaatsvond op zaterdag 22 juni.

Van 11:00 tot en met 16:00 uur waren belangstellenden welkom de nieuwe kazerne te bezoeken en daarbij ook demonstraties te kunnen bijwonen en andere activiteiten rondom de kazerne. Zo was de hoogwerker van Heerenveen aanwezig om een kijkje van bovenaf te laten zien, een demonstratie om te laten zien hoe een hulpverleningsinzet er aan toe gaat, waren ambulances van dichtbij te bekijken, er was een demonstratie van een vlam in de pan en de traumahelikopter kwam langs.

Naast deze activiteiten waren het oppervlaktereddingsteam van Wolvega, de twee nieuwe hulpverleningsvoertuigen van de IBOW en bergingsbedrijf Broekhuizen aanwezig en was er voor de kinderen een ballonnenwedstrijd.

112Fryslan