LEEUWARDEN – Op het Zuidvliet is dinsdagavond een automobilist met zijn auto tegen een geparkeerde auto gebotst en daarbij gewond geraakt.

Door onbekende oorzaak botste de beschonken automobilist met een flinke klap tegen een geparkeerde auto. In zijn pad werd een paal met verkeersbord geraakt en een lantaarnpaal geschampt. De geparkeerde auto schoof door de klap tegen een andere geparkeerde auto aan. Totaal raakten er drie geparkeerde auto’s beschadigd.

Politie, brandweer en een ambulance kwamen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen. Het slachtoffer zat bij aankomst van de hulpdiensten al naast de auto. De brandweer heeft gekeken naar eventuele gevaren en kon daarna weer retour kazerne. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer op de brancard geholpen en voor verdere behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Twee bergers kwamen ter plaatse om de ravage op te ruimen, totaal moesten vier auto’s worden geborgen. De rode auto die geparkeerd stond rechts van de boom, raakte zo zwaar beschadigd dat deze total loss is. Een groot deel van de weg en het fietspad lag bezaaid met glas, de bergers hebben dit opgeruimd.

Update: De bestuurder, een 55 jarige Groninger, is aangehouden omdat hij bij een blaastest een A blies. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen en de man zal nog worden verhoord.

})