LEEUWARDEN – Gemeente Leeuwarden is niet van plan om de afwateringsbuizen in de Froskepôlle te voorzien van een rooster.

Maandag kwam een hond [url=https://www.112fryslan.nl/news/10123]door verdrinking[/url] om het leven omdat het dier vast kwam te zitten in een afwateringsbuis. De hond, zo groot als een jonge peuter, sprong in het afwateringskanaal en werd meegenomen door de sterke stroming. Een rooster voor de ingang van de buis had dit tragische incident waarschijnlijk kunnen voorkomen.

Volgens de gemeente Leeuwarden is er geen reden om tot actie over te gaan. ‘Als een rooster voor een buis wordt geplaatst dan kan dit leiden tot verstoppingen door afval. Hierdoor stroomt het water niet meer goed en neemt de kans op blauwalg toe’, zo laat een medewerker van de gemeente weten. ‘Verder ligt het afwateringskanaal tussen de struiken en bomen zodat het niet opvalt’.

Uit [url=http://www.leeuwarden.nl/hondenuitlaatplek/froskepolle-westzijde]deze kaart[/url] van de gemeente Leeuwarder blijkt juist dat dit deel in de Froskepôlle speciaal is ingericht als hondenuitlaatplaats.

112Fryslan