Gemeente en pandhouders niet vervolgd voor brand Kelders

LEEUWARDEN – Het Openbaar Ministerie gaat de gemeente Leeuwarden en de eigenaren van panden aan de Kelders niet vervolgen.

Dit concludeert het OM na het bestuderen van het [url=https://www.112fryslan.nl/?module=news&action=show&newsid=10083]rapport[/url] van de Inspectie Veiligheid en Justitie die begin juli werd gepresenteerd. In het rapport wordt aangegeven dat de gemeente en pandeigenaren op het gebied van brandveiligheid te kort kwamen, maar er kan niet gesteld worden dat er sprake is van dood door schuld.

Het OM stelt dat de eigenaren weliswaar nalatig zijn geweest met de brandveiligheid van de panden, maar verwerpt dit weer door te zeggen dat de pandbezitters onvoldoende bewust zijn van de verantwoordelijkheid op het gebied van brandveiligheid. De gemeente Leeuwarden had hierbij controles moeten uitvoeren, maar kon dit niet zonder ondersteuning. Hierdoor kan geen van de beide partijen een verwijt worden gemaakt.

Een 39-jarige man uit Drachten wordt op 16 september vervolgd voor de brand omdat hij onzorgvuldig handelde met een gaskachel in de kledingwinkel met een dodelijk slachtoffer als gevolg. Advocaat van de verdachte, Piet Sipma, kon nog geen eerste reactie geven omdat hij het rapport nog onvoldoende had bestudeerd.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan