LEEUWARDEN – Ongeveer gelijktijdig vonden vanmiddag rond half 3 twee ongevallen plaats op de Werpsterhoek en de Zwettestraat.

Op de Werpsterhoek botsten door nog onbekende oorzaak twee auto’s op elkaar. De betrokken VW Lupo en de VW Golf raakten daarbij zwaar beschadigd. Een ambulance werd gewaarschuwd, maar er hoefde niemand naar het MCL vervoerd te worden. Ambulancepersoneel heeft ter plekke enkele inzittenden nagekeken. Berger Theo Faber voerde beide voertuigen af.

Enkele minuten later vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Zwettestraat en de James Wattstraat. Twee Opel Astra’s kwamen hier in aanraking met elkaar. De ene Astra kwam vanaf de Lorentzkade en zou onder de nieuwe brug door op de Zwettestraat. De andere Astra kwam vanaf Newtonlaan en heeft vermoedelijk de auto op de Zwettestraat over het hoofd gezien. Een ambulance en een politie auto kwamen ter plaatse. Beide bestuurders zijn onderzocht door het ambulance personeel, maar geen van beide hoefde mee voor onderzoek in het ziekenhuis. Theo Faber kwam ook hier ter plaatse om beide voertuigen te bergen.

 

112Fryslan