MARUM – Het verkeer op de A7 had maandagmorgen flinke overlast van een gekantelde vrachtwagen met diepvrieskip.

Op de A7 even voorbij Marum richting Drachten is maandagmorgen even voor vijf uur een vrachtwagen geladen met kip gekanteld. De chauffeur die nog niet zolang onderweg was, raakte door nog onbekende oorzaak in de middenberm. Door een te sterke stuurcorrectie raakte de chauffeur de macht over het stuur kwijt en kwam de vrachtwagen op zijn kant terecht. De chauffeur liep alleen een wondje op aan zijn gezicht.

Omdat de brandstoftank van de vrachtwagen was gescheurd, liep er een grote hoeveelheid brandstof over de A7. De brandweer van Marum heeft dit ingedamd. Dit is later opgeruimd. De bergingswerkzaamheden hebben een groot gedeelte van de dag in beslag genomen. Het verkeer kon eerst over een rijstrook langs het ongeval. Tijdens de berging werd de A7 afgesloten. De vrachtwagen werd eerst opzij getrokken om meer ruimte te maken voor het verkeer, dat er zo beter langs kon. De firma Wielsma uit Apeldoorn werkte voor het eerst samen met berger Poort uit Hoogkerk op deze manier. Doormiddel van het aanbrengen en oppompen van luchtkussens heeft men de vrachtwagen die vol zat met diepvrieskippen overeind gezet.

Daarna heeft MNO Vervat het wegdek speciaal gereinigd en rond 12 uur vanmiddag kon er weer een rijstrook vrijgegeven worden. De VOA doet nog onderzoek. Later is de vrachtwagen door berger Poort afgesleept.

Foto’s [url=http://www.gpmvdb.nl/]Geurt P. Maassen v/d Brink[/url]
Bron en tekst: http://www.112nederland.nl/

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan