WOLVEGA – De politie heeft vrijdagochtend groot opgeschaald na het aantreffen van een verdacht pakketje op het NS station.

Tegen zes uur vanochtend trof een treinreiziger een verdacht pakketje aan in de buurt van het station en belde de politie. De politie nam de melding serieus en zette de omgeving van het station af. Treinen reden wel, maar stopten uit voorzorg niet op het station van Wolvega.

Een bomverkenner van de politie werd ingeschakeld om te bepalen in welke mate het pakketje verdacht was. Na overleg van meerdere hulpverleningsinstanties werd besloten om de EOD te alarmeren en op te schalen naar Grip 1. Daarmee werd ook de afzetting vergroot en kwam het treinverkeer tussen Heerenveen en Steenwijk stil te leggen.

De EOD heeft het pakketje onderzocht met een robot en kwam rond half elf met de conclusie dat in het object geen explosieven waren aangetroffen. In het pakket zaten flessen met draden er aan.

De treindienst werd daarna langzamerhand weer hervat en het station werd weer vrijgegeven. De politie heeft laten weten op zoek te gaan naar de maker/eigenaar van het pakket.

Film: Anton Kappers – Kappers media

[zideo]playzideo=6c5965526d313571[/zideo]

112Fryslan

})