Voorpagina > Geen gewonden bij eenzijdig ongeval
2. Gemeente Noard-East

Geen gewonden bij eenzijdig ongeval

Geen gewonden bij eenzijdig ongeval

DOKKUM – Woensdagavond is de Lauwersseewei korte tijd afgesloten geweest in verband met een ongeval.

Rond 20:15 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een eenzijdig ongeval op de Lauwersseewei. Naast twee ambulance’s en verschillende politie-eenheden kwam de brandweer van Dokkum ook ter plaatse. Bij aankomst bleek er op het begin van de Lauwersseewei richting Rinsumageast een personenauto in de sloot te liggen, in het voertuig bleken ook nog twee personen te zitten.

Omdat de twee personen niet zelfstandig uit het voertuig konden komen heeft de brandweer het achterste portier en de middenstijl verwijderd en vervolgens in samenwerking met het ambulancepersoneel de personen uit het voertuig bevrijd.

De bestuurder kwam bij het ongeval met de schrik vrij, wel werd de bijrijder door het ambulancepersoneel in de ambulance onderzocht naar eventuele verwondingen maar een bezoek aan het ziekenhuis bleek niet nodig. De bijrijder is vervolgens door het ambulancepersoneel naar huis gebracht.

Omdat het vermoeden bestond dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde werd hij door de politie naar het bureau in Dokkum overgebracht. De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Berger Boersma heeft het voertuig vervolgens geborgen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bODemD3_ub0&feature=youtu.be[/youtube]

Over de fotograaf

112Fryslan