LEEUWARDEN – Een aantal bouwvakkers hebben woensdag een verdachte staandegehouden die uit een rijdende auto sprong terwijl hij door de politie werd achtervolgd.

Het ging om een 23-jarige man uit Gouda die er vandoor ging bij een politiecontrole. De verdachte sloeg op de vlucht toen agenten hem wilden controleren vanwege het niet handsfree bellen en zijn opvallende rijgedrag. Na een achtervolging besloot de man op de Archipelweg uit zijn auto te springen en er te voet vandoor te gaan.

Na een achtervolging te voet werd hij door de agenten gepakt en geboeid. Ondanks de handboeien wist hij er toch weer opnieuw rennend vandoor te gaan. Een aantal bouwvakkers die op dat moment aan het werk waren, zagen het gebeuren en wisten de man op de grond te krijgen. Ze hebben hem overgedragen aan de politie. Tijdens het vluchten verloor de man een onbekende hoeveelheid aan drugs. De verdachte is aangehouden. Zijn auto is door een berger afgesleept.

De politie werkt samen met partners en burgers aan veiligheid. Die samenwerking is de basis voor een veiligere samenleving. De politie waardeert in Leeuwarden de alerte houding van omstanders door de verdachte vast te houden en over te leveren aan de politie.

Foto’s 4 en 5: © Kappers Media