BURGUM – Door een uitslaande brand is maandagmorgen aan de Tussendijken een garagebox flink beschadigd geraakt. Rond de klok van acht uur werd er alarm geslagen toen de brand werd ontdekt.

De politie en de brandweerlieden van Burgum werden opgeroepen voor de melding “Brand bijgebouw”. Bij aankomst waren de vlammen al zichtbaar en stond de garagebox al flink in de brand. De brandweer heeft met twee hoge-drukstralen direct de eerste aanval ingezet om het vuur onder controle te krijgen. Ondertussen werd ook met enkele lage-drukstralen de waterwinning gereed gemaakt. Omdat bij de brand veel rook vrij kwam, werden omstanders op afstand gehouden. Ook werd voor het doorgaande verkeer de gehele weg door de politie afgesloten.

De brandweer had door het snelle optreden het vuur snel onder controle. Nadat de brand geblust was, werden er nog enkele na-bluswerkzaamheden verricht. Met behulp van een overdrukventilator werd de rook uit de garage verdreven, en met een warmtebeeldcamera werd nog een laatste controle gedaan.

Hendrik Dijkstra