NOORDWOLDE – Een garagebedrijf aan de Hoofdstraat West is zaterdagmiddag verwoest door geen grote uitslaande brand.

Rond kwart over twaalf werd de brand ontdekt en werd brandweer Noordwolde gealarmeerd. Nog voordat de brandweer ter plaatse kwam, was er sprake van een flinke rookontwikkeling vanuit het pand. Er werd dan ook al snel opgeschaald naar middel brand en vervolgens grote brand.

Toen de brand uitbrak was er niemand in het garagebedrijf aanwezig, het bedrijf was vandaag gesloten. Wat de oorzaak van de brand is, is niet bekend. Vanwege de brand werd de Hoofdstraat West afgesloten voor verkeer. De brand was zodanig hevig dat de brandweer het pand niet meer in kon, er is van buitenaf geblust.

Brandweer Noordwolde, Oldeberkoop, Gorredijk, Heerenveen, Steenwijk, Vledder en Havelte werden ingezet om de brand te bestrijden. Bij de brand werd samengewerkt door brandweerposten uit drie provincies en twee meldkamers, Friesland, Drenthe en Overijssel.

Voor de waterwinning werd het groot watertransport ingezet. Omdat de waterwinning vanuit de Spokeplas op meer dan 1000 meter licht, werd een tweede groot watertransport ingezet.

In het brandende pand in #Noordwolde zit asbest. Daarom werd de asbestprocedure gestart. Ontsmetten van materieel en kleding en het werken met ademlucht zijn hierbij erg belangrijk. Een deel van het terrein werd daarom afgezet.

Rond half twee in de middag werd het sein brandmeester gegeven. De brandweer zal nog enige tijd bezig zijn met nablussen. Een kraan is daarbij ingezet om delen van het pand te slopen om zo beter te kunnen nablussen. De woning die voor het garagebedrijf staat is niet bij de brand betrokken.