Galerij Antillenflat deels ingestort *update*

LEEUWARDEN – Op de Antillenweg is omstreeks 12:30 uur een deel van de galerij van de Antillenflat ingestort.

Een betonplaat van vijf meter breed viel vanaf de vijfde verdieping omlaag en nam de onderliggende platen over alle verdiepingen mee naar beneden. Er ontstond een grote ravage maar er raakte als door een wonder niemand gewond. Er was even sprake van een gaslek maar dit bleek niet zo te zijn. De massaal uitgerukte hulpverlening schaalde het incident op naar Grip 3.

Het brandweerkorps van Marssum verleende assistentie aan de met vijf auto’s uitgerukte brandweer van Leeuwarden terwijl de korpsen van Drachten en Sneek met een Commando Overleg Haakarmbak en een verbindings/commandowagen ter plekke kwamen. Ook kwam er uit voorzorg een ambulance ter plaatse.

Met een hoogwerker werd de flat geinspecteerd en loshangende delen verwijderd. Daarna werd door de brandweer de hele flat geevacueerd. Honderzestig bewoners werden opgevangen in het naastgelegen Friesland College. Zij mogen voorlopig niet terug naar hun woningen.

De oorzaak van de instorting is nog onbekend. “Betonrot” was een veel gehoorde opmerking onder de toeschouwers maar nader onderzoek zal dit uit moeten wijzen.

Tot laat in de avond is men bezig geweest met het evacueren van de huisdieren uit de flat. Hiervoor werd de hoogwerker ingezet. De omgeving van de flat is inmiddels met dranghekken hermetisch afgesloten. Beveiligingsbedrijf Schaaf bewaakt het vijfenveertig jaar oude gebouw de komende dagen.

Telefoonnummer:
Er is een telefoonnummer beschikbaar gesteld waar bewoners terecht kunnen met vragen. Dit telefoonnummer is: 058 2338404


Video: Robin Kiestra
[zideo]playzideo=6c4947566f6c3176&zideo=6c6f4f546d31733d[/zideo]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ISSgwUqK640[/youtube]

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan