Friezen betrokken bij ernstig busongeval A1

MUIDEN – Zo’n 20 tot 30 mensen zijn zaterdagmiddag gewond geraakt bij een ernstig busongeval op de A1. De Friezen waren onderweg van Burgum naar Scheveningen voor een personeelsuitje.

Net voor de brug bij Muiden ging het mis. Door een nog onbekende oorzaak moest de voorste bus remmen. De twee daarop volgende bussen konden niet tijdig remmen en botsten op elkaar. Hierdoor ontstond een kop-staart-ongeval met drie voertuigen. De andere drie bussen konden tijdig uitwijken. Wel waren de inzittenden van deze touringcars getuige van het ongeval.

Naar schatting zouden zo’n 20 tot 30 mensen gewond zijn geraakt, waarvan een aantal ernstig. De slachtoffers hebben voornamelijk snijwonden, rug- en nekletsel. Een deel van de gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Amsterdam en het calamiteitenhospitaal in Utrecht. Anderen konden ter plaatse worden behandeld.

De passagiers uit de laatste drie bussen en de niet-gewonde passagiers, worden opgevangen in Muiden. Hier zal ook slachtofferhulp aanwezig zijn. Later vandaag keert men weer terug richting het noorden.

Met dank aan: [url=http://www.dichtbij.nl/t-gooi/112/artikel/3147927/a1-bij-muiden-dicht-door-ongeluk-met-bussen-update.aspx]Dichtbij.nl/t-Gooi.[/url] Meer foto’s en video’s. op hun website. Ook op de site van [url=http://www.rtvnh.nl/nieuws/124015/Update%3A+6+zwaargewonden+bij+ongeluk+met+drie+bussen+op+A1]RTV N-H[/url] veel informatie en video’s. Tot slot nog heeft [url=http://www.friesewouden.nl/medewerkers-betrokken-bij-busongeluk]De Friese Wouden[/url] nog een persbericht over het ongeval op hun website geplaatst.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan