Voorpagina > Friesland komende week toneel van militaire oefening
2. Gemeente Leeuwarden E.O.

Friesland komende week toneel van militaire oefening

Friesland komende week toneel van militaire oefening

FRYSLAN – U hoeft niet raar op te kijken als u deze week soldaten of militaire voertuigen in de provincie tegen komt. Friesland is namelijk de komende dagen het toneel van een grote militaire oefening.

Ruim 1300 militairen nemen deel aan de oefening die ‘Dutch Bison’ wordt genoemd. Onder andere soldaten van de 43ste Gemechaniseerde Brigade uit Havelte brengen samen met 300 voertuigen de komende week door in Friesland. In het scenario wordt de provincie bezet en moeten de militairen zorgen voor rust en stabilisatie.

Vanuit verschillende locaties wordt het gebied verkent en de vijanden in kaart gebracht. Het gebied waarin de soldaten bivakkeren is groot. Tussen de lijn Harlingen en Drachten en Heerenveen en Dokkum kunnen militairen voorbij komen.

Een ander doel van de actie is om in contact te komen met de burger. Daarom vraagt Defensie aan u om bijvoorbeeld een praatje te maken met de militairen zodat een interactie ontstaat.

Mocht u foto’s of vragen hebben over de oefening? Dan kunt u deze Twitteren met de hastag [url=https://twitter.com/search?q=%23DutchBison&src=hash]#DutchBison[/url] zodat Defensie de vragen kan beantwoorden.

Over de fotograaf

112Fryslan