Voorpagina > Friese vrachtwagen van de weg geraakt
2. Regio Noord-Oost

Friese vrachtwagen van de weg geraakt

Friese vrachtwagen van de weg geraakt

LAUWERSOOG – Zaterdagmiddag omstreeks 14:25 uur is op de Marneweg – N361 een vrachtwagen uit Fryslân met een kudde vol schapen van de weg geraakt.

De vrachtwagen die uit de richting van Ulrum kwam rijden raakte door nog onbekende oorzaak op de andere weghelft terecht. Een personenauto die vanuit de andere richting kwam rijden moest daardoor uitwijken, maar de chauffeur kon dit nog net op tijd opmerken. Maar doordat de chauffeur een ruk aan het stuur gaf kwam de vrachtwagen aan de rechterkant van weg op de zijkant tot stilstand.

De brandweer van Wehe-den Hoorn, een ambulance en verschillende politie-eenheden werden direct gealarmeerd en waren snel ter plaatse. Bij aankomst bleek de chauffeur van de vrachtwagen al uit het voertuig te zijn en bleek hij op wat kleerscheuren na niks aan het ongeval over te hebben gehouden. Wel werd de chauffeur door het ambulancepersoneel nog voor de zekerheid gecontroleerd op eventuele verwondingen.

De brandweer hoefde niet ingezet te worden bij de hulpverlening, maar heeft met wat hand en spandiensten geholpen om de schapen in het voertuig over te laden naar een andere vrachtwagen. Ook heeft de brandweer vervolgens nog wat bomen en takken verwijderd om ruimte te maken voor de berging van de vrachtwagen.

Aan het einde van de middag is berger Poort uit Hoogkerk ter plaatse gekomen en heeft vervolgens het voertuig geborgen. De weg was ten tijde van het ongeval door de Provincie volledig afgesloten, en het verkeer werd daarom via een andere weg omgeleid.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5eGa6DQ7JS8&feature=youtu.be[/youtube]

Over de fotograaf

112Fryslan