SNEEK – Circa 15.000 mensen bezochten zaterdag 17 september de grote en uitgebreide veiligheidsdag in het centrum van Sneek. In dit artikel een fotoverslag.

Vele hulpdiensten en aan de hulpdiensten gelieerde diensten waren aanwezig op de veiligheidsdag. Onder andere ProRail Incidentenbestrijders voor het spoor, de weginspecteur van Rijkswaterstaat en het Rode Kruis waren aanwezig. Maar ook de Marine, het leger en vele andere deelnemers waren aanwezig. De hulpdiensten organiseerden demo’s van onder andere vlam in de pan en een ongeval met beknelling.

Binnen in de veemarkthal waren diverse stands te vinden van bijvoorbeeld Burgernet, slachtofferhulp, Visser Ambulances en een modelbouwer van hulpdienstenvoertuigen. Ook was Incidentcity aanwezig met een groot bouwwerk van lego waar incidenten waren nagebootst. Maar ook 112fryslân.nl was aanwezig met een stand om voorlichting te geven over wat wij doen en om nieuwe leden te werven voor onze vereniging, de flyer is terug te vinden bij de foto’s hieronder.

Een bijzondere gast op de veiligheidsdag was Politievlogger Jan-Willem, vele mensen gingen met hem op de foto.

Ytzen Korf

})