DAMWÂLD – Op de kruising Haadwei met de Doniawei/Foarwei zijn zondagmorgen na een voorrangsfout twee auto’s met elkaar in botsing gekomen.

De voertuigen kwamen net na negen uur tegelijk aan bij het kruispunt, waarbij de bestuurders elkaar over het hoofd zagen. Een ongeval was het gevolg en de auto’s liepen forse schade op. De hulpdiensten werden direct gealarmeerd om hulp te verlenen aan de slachtoffers. De brandweer werd in eerste instantie ook opgeroepen, maar kon al gauw terugkeren omdat er niemand bekneld zat.

Ambulancepersoneel heeft de slachtoffers onderzocht, waarbij één van de personen met spoed naar het ziekenhuis is overgebracht. Het andere slachtoffer hoefde niet naar het ziekenhuis en werd door de mensen van de ambulance naar huis gebracht.

De verkeersongevallenanalyse van de politie heeft het ongeval in kaart gebracht en een berger heeft beide voertuigen afgesleept. ”Het kruispunt die onlangs door de herinrichting op deze manier is aangelegd is een gevaarlijk punt en er moest een keer een moment komen dat het fout ging”, aldus enkele omwonenden en andere mensen die het kruispunt passeren.

Kevin van der Velde