DRONRYP – Bij een woning aan de Tichelwurk is woensdag aan het begin van de middag een brand uitgebroken. De brand brak uit rond het schoorsteenkanaal op het dak van de woning.

Rond kwart voor één werd het vuur op het dak ontdekt en heeft men alarm geslagen. De meldkamer werd ingeschakeld en stuurde direct twee tankautospuiten en een hoogwerker op pad. De brandweer van Menaam was als eerste ter plaatse en zag bij aankomst dat het om een uitslaande brand ging.

Direct heeft de brandweer de blussing ingezet om het vuur te doven en erger te voorkomen. Ter plekke werd vervolgens het sein ‘middel-brand’ afgekondigd. De blusgroep van Marsum en de hoogwerker uit Leeuwarden kwamen later ter plaatse en verleenden assistentie.

Na het snelle optreden van de brandweer kon het sein brand-meester geven worden. Nadat de brand geblust was heeft de brandweer het dak gesloopt en vervolgens een nacontrole uitgevoerd.

De bewoners konden de woning op tijd verlaten en er raakte niemand gewond. Stichting salvage is ter plekke gekomen om de bewoners verder te helpen en te ondersteunen.

Ytzen Korf