DRACHTEN – In een bovenwoning boven een pizzeria aan de Stationsweg heeft maandagavond een forse brand gewoed.

Bij aankomst van de eerste brandweerwagens kwam er al enige rook uit de woning. Een binnenaanval van de brandweer kon niet voorkomen dat de brand zich uitbreidde. Met de ladderwagen wist de brandweer een uitslaande brand vanuit het dak te voorkomen. Vanuit de ramen was er wel even sprake van een uitslaande brand, dit was echter snel onder controle.

De brand werd rond 18:45 ontdekt en werd al snel opgeschaald naar middel brand. Rond 19:15 werd opgeschaald naar grote brand voor de waterwinning. De brandweer van Grou werd opgeroepen voor het aanleggen van een groot water transport met dompelpomp, zij werden echter al snel geannuleerd.

Alle personen die bij het uitbreken van de brand in het pand aanwezig waren, konden het pand tijdig verlaten. Twee ambulances kwamen ter plaatse om eventuele slachtoffers te controleren. Één persoon is door het ambulancepersoneel gecontroleerd. De bewoner wist zelf nog een hond uit de woning te redden.

Rond kwart voor acht had de brandweer de brand onder controle. De woning boven de pizzeria is zwaar beschadigd geraakt, Salvage is ingeschakeld voor de bewoners. De pizzeria liep flinke rook en waterschade op.

112Fryslan