WALTERSWALD – Woensdagmorgen is bij het bedrijf Agricompost aan de Broekloane brand uitgebroken. Rond 8:45 uur brand door onbekende oorzaak brand uit in één van de loodsen.  

De brandweer werd direct gealarmeerd en binnen enkele minuten werd er opgeschaald naar middel-brand. Vanuit de wijde omgeving was de rook al goed te zien en bij aankomst van de brandweer bleek één van de loodsen al volledig in brand te staan. Vanwege het bluswater heeft de brandweer later opgeschaald naar grote-brand en kwam vanuit Burgum het groot watertransport ter plaatse. Ook werd vanuit Dokkum de hoogwerker gealarmeerd.

De brandweer heeft met man en macht gestreden om de brand te blussen, een naastgelegen bedrijf met daarin duizenden scharrelkippen kon daardoor gespaard blijven. Omdat de brandweer meldt dat er veel plastic in brand heeft gestaan, heeft men geadviseerd om uit de rook te blijven. Ook heeft men omwonenden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie dicht of uit te doen.

Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. De brandweer heeft metingen gedaan om uit te sluiten of er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen.

© Video: Ate Atema

Ate Atema