DE WESTEREEN – In een grote stapel hooibalen is vrijdagavond een forse brand uitgebroken. Omstreeks kwart voor elf brak de brand uit en werden de hulpdiensten opgeroepen.

De politie en de brandweer van De Westereen werden gealarmeerd om naar de Mieden te gaan voor een afval/rommel brand. Tijdens het aanrijden ontdekte een politieagente op de Jan Aukeswei in Kollumerzwaag nog een brand in een hoeveelheid hekkel afval. Dit is doorgegeven aan de meldkamer en de brandweer van Damwâld is opgeroepen om het hekkel afval te blussen.

Bij aankomst op de Mieden was er sprake van een forse brand. Een grote stapel met een aantal hooibalen stonden compleet in brand. De brandweer zette, nadat de waterwinning gereed was, direct de blussing in om de brand te doven.

Omdat het om een grote stapel met hooi ging, dat verpakt zat in plastic, was het voor de brandweer moeilijk om de brand direct uit te krijgen. Een mobiele kraan is ter assistentie bijgeroepen om de stapel met hooi uit elkaar te trekken. De brandweer kon vervolgens met een aantal lage- drukstralen de brand sneller en makkelijker doven.

Omdat er op twee verschillende plaatsen brand was ontstaan is er mogelijk sprake geweest van brandstichting. De brandweer heeft dit bevestigd, waarna de eigenaar bij de politie aangifte heeft gedaan.

Ate Atema