FERWERT – Donderdagochtend rond de klok van 09:30 uur heeft er op de Ljouwerterdyk – N357 tussen Ferwert en Blije een ongeval plaatsgevonden tussen drie voertuigen.

Een lichtblauwe Suzuki die uit de richting van Ferwert kwam, wilde linksaf een woonerf op rijden. Een bestuurster van een Volkswagen bestelbus, die er op dat moment achter reed, merkte dit te laat op en reed vervolgens achterop de Suzuki. Door de harde klap schoot de Suzuki door naar de andere rijbaan en kwam daarna in botsing met een Audi, die op dat moment uit de tegengestelde richting kwam. Die Audi schoot vervolgens weer tegen het tuinhek van een woning aan.

Naast een ambulance uit Dokkum en één uit Leeuwarden kwam ook de brandweer van Ferwert en Hallum ter plaatse. De bestuurster van de lichtblauwe Suzuki is door het ambulancepersoneel onderzocht en uit voorzorg meegenomen naar het ziekenhuis. Ook een mede passagier van de Volkswagenbus is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De overige inzittenden kwamen met de schrik vrij.

De VOA (VerkeersOngevallenAnalyse) heeft de toedracht van de aanrijding onderzocht. Berger Ketellapper uit Cornjum heeft vervolgens alle drie de voertuigen afgesleept. De weg werd ten tijde van het ongeval door de politie afgesloten voor het overige verkeer.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BSSqReTDJ4o&feature=youtu.be[/youtube]

112Fryslan