LEEUWARDEN – Op de kruising Oostergoweg met de Aldlansdyk vond dinsdagavond een aanrijding plaats tussen twee personenauto’s. De brandweer werd in eerste instantie gealarmeerd omdat één van de auto’s mogelijk in brand zou staan.

De brandweer alarmeerde uit voorzorg ook de hulpverleningswagen voor het geval dat er iemand bekneld zou zitten. Ter plaatse was er van beknelling geen sprake, en hoefde de brandweer zich echter alleen te beperken tot het veiligstellen van de auto’s. Het ambulancepersoneel heeft de betrokken personen gecontroleerd en behandeld. Na behandeling is één van hen naar het naastgelegen MCL gebracht.

Omdat de voertuigen op de kruising stil stonden, waren enkele rijrichtingen geblokkeerd. De kruising werd verder deels afgesloten om werkruimte te creëren voor hulpverleners en berger.

Voor een aantal automobilisten was het onduidelijk hoe ze moesten handelen bij politieauto’s die, met zwaailampen aan, rijstroken blokkeerden. Een paar automobilisten reden zomaar met hun voertuig tussen een politieauto en een ambulance door.