WIJNJEWOUDE – Aan de Mounleane is de brandweer donderdagavond druk bezig geweest met de bestrijding van een uitslaande brand in een schuurtje achter een woning.

Net voor klokslag negen uur kwam de eerste alarmering binnen en werd de eerste eenheid naar het opgegeven adres toegestuurd. Binnen enkele minuten heeft men eerst van middel, uiteindelijk naar het sein grote brand opgeschaald. Korpsen van Ureterp, Haulerwijk, Jubbega, Gorredijk en het Drentse Veenhuizen waren gealarmeerd en zijn bezig geweest om het vuur te bestrijden. Vanuit de wijde omgeving waren de rookwolken al zichtbaar en bij aankomst van de brandweer was de brand al uitslaand.

De brandweer is vervolgens direct begonnen met de bestrijding om het vuur onder controle te krijgen. Ondanks het snelle optreden was de brand zo hevig dat het schuurtje compleet verloren is gegaan. Een naastgelegen woning en een tweede schuur konden behouden blijven en liepen geen gevaar op. Bij de brand raakte ook verder niemand gewond en wat de oorzaak van deze felle brand is geweest is vooralsnog onduidelijk.

})